vineri, 27 iulie 2012

Curatarea sangelui

Un tratament natural eficient al bolilor legate de circulaţia sângelui este bine să se desfăşoare pe parcursul a mai multe etape. Pentru a începe un astfel de tratament este nevoie, mai întâi, de o curăţare a sângelui de toxine, prin dietă şi remedii naturale, apoi de curăţarea venelor şi arterelor de depuneri. După aceste etape, care constituie tratamentul de fond, se poate trece la tratamentul propriu-zis al boli.

Pentru curatarea sângelui , fitoterapia recomandă ca, în fiecare zi, să se consume leurdă proaspătă, sub formă de salată, timp de 2-3 săptămâni, iar una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudităţi. Dimineaţa şi seara, înainte de masă, se iau câte 30 de picături de tinctură de nuci verzi, de două ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau ceai. Se beau ceaiuri de păpădie. Foarte utilă este cura de primăvară cu urzici.

După ce am obţinut un sânge mai curat şi respectăm o dietă cu puţine grăsimi animale şi mai multe legume şi fructe, putem începe o a doua cură, pentru curăţarea vaselor sanguine – vene şi artere. Pentru aceasta, se amestecă următoarele: un pahar de seminţe de mărar, două linguri de rădăcină de valeriană, uscată şi mărunţită şi două pahare de miere de albine naturală, polifloră. Se pun toate într-un vas închis ermetic şi peste ele se toarnă până la 2 litri de apă clocotită. Se păstrează la căldură, timp de 24 de ore, apoi se strecoară. Se ia câte o lingură din 30 în 30 de minute, pe parcursul zilei, până la terminarea lichidului.

sâmbătă, 14 iulie 2012

Ghimbir



Radacina de ghimbir ajuta la detoxifierea ficatului

Radacina de ghimbir  ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste circulatia sanguina in aparatul digestiv, linisteste greturile si varsaturile. Ajuta la eliminarea mucusului din aparatul digestiv si ajuta in caz de constipatia produsa de oboseala (scaunele sunt moi dar nu exista putere de eliminare).  Este indicata mai ales in cazul in care exista o sensibilitate crescuta la frig si la umiditate. Pentru aceste persoane, ghimbirul va face parte in mod obligatoriu din  cura de detoxifiere. Nu este indicat in caz de pietre biliare, in caz de ulcer si gastrita, in caz de folosire a medicamentelor pentru anticoagularea sangelui si inainte de operatii.

Chiar daca nu miroase prea placut usturoiul are un efect pozitiv asupra procesului digestiv si ajuta la curatarea ficatului. In plus, el joaca un rol deosebit in buna functionare a sistemului cardiovascular, are efect antibiotic si ofera protectie impotriva agentilor cancerigeni. Ghimbirul ajuta si el la detoxifierea organismului contribuind la arderea grasimilor si curatarea ficatului. Asa ca data viitoare cand gatesti adauga aceste plante in retetele tale pentru a aroma mancarea si pentru a asigura detoxifierea naturala a organismului.

joi, 5 iulie 2012

Menta



Menta este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Mentha piperita este o planta anuala, erbacee, considerata insa de multi autori ca fiind perena.

Menta contine un nivel crescut al uleiului activ esential mentol. In multe tari ceaiul de menta este baut dupa masa pentru imbunatirea digestiei. Planta are puterea de a reduce contractiile musculare care provoaca gaze, umflari si balonari abdominale.
Menta se poate folosi cu succes in tulburarile gastro-intestinale, intretinand si sanatatea ficatului si face minuni in cazul indigestiilor, starilor de voma si in curatarea colonului

Cateva moduri de a va bucura de menta:

-adaugati frunze de menta la salate, deserturi si sucuri de fructe ca sa le dati un gust delicious; un suc de rosii in care ati introdus cateva frunze de menta capata un gust deosebit;
-adaugati cateva picaturi de ulei de menta intr-un vas cu apa fiarta pentru a improspata aerul;
-beti ceai de menta dupa mese pentru a avea o respiratie placuta si a reduce simptomele de indigestie si balonare;
-folositi infuzia de menta ca pe o lotiune tonica pentru pielea obosita.