vineri, 27 iulie 2012

Curatarea sangelui

Un tratament natural eficient al bolilor legate de circulaţia sângelui este bine să se desfăşoare pe parcursul a mai multe etape. Pentru a începe un astfel de tratament este nevoie, mai întâi, de o curăţare a sângelui de toxine, prin dietă şi remedii naturale, apoi de curăţarea venelor şi arterelor de depuneri. După aceste etape, care constituie tratamentul de fond, se poate trece la tratamentul propriu-zis al boli.

Pentru curatarea sângelui , fitoterapia recomandă ca, în fiecare zi, să se consume leurdă proaspătă, sub formă de salată, timp de 2-3 săptămâni, iar una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudităţi. Dimineaţa şi seara, înainte de masă, se iau câte 30 de picături de tinctură de nuci verzi, de două ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau ceai. Se beau ceaiuri de păpădie. Foarte utilă este cura de primăvară cu urzici.

După ce am obţinut un sânge mai curat şi respectăm o dietă cu puţine grăsimi animale şi mai multe legume şi fructe, putem începe o a doua cură, pentru curăţarea vaselor sanguine – vene şi artere. Pentru aceasta, se amestecă următoarele: un pahar de seminţe de mărar, două linguri de rădăcină de valeriană, uscată şi mărunţită şi două pahare de miere de albine naturală, polifloră. Se pun toate într-un vas închis ermetic şi peste ele se toarnă până la 2 litri de apă clocotită. Se păstrează la căldură, timp de 24 de ore, apoi se strecoară. Se ia câte o lingură din 30 în 30 de minute, pe parcursul zilei, până la terminarea lichidului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu