sâmbătă, 27 octombrie 2012

Sfaturi curatarea colonului



Pentru a asigura o curatare perfect si sanatoasa, va invitam sa cititi mai jos cateva informatii despre curatarea colonului care va pot ajuta.

Refacerea functiei colonului si eliminarea eficienta a toxinelor din colon este la indemana noastra prin:

· Alimente naturale, fructe si legume crude, cereale integrale: fiind naturale, acestea previn acumularea toxinelor in colon.
· Un supliment cu fibre alimentare: fibrele aduna toxinele din colon si le elimina.
· 1,5-2 litri de apa pe zi: apa usureaza actiunea fibrelor de eliminare a toxinelor din colon.
· Minimum 30 de minute de miscare zilnic: exercitiile fizice stimuleaza peristaltismul intestinal si inlaturarea toxinelor din colon.

Faceti o cura de curatire a colonului cat mai curand! Un colon curat va ajuta sa scapati de tulburarile digestive cronice, care se asociaza cu oboseala, insomnii, probleme nervoase si mentale, dureri menstruale, artrite. De asemenea, un colon curat inseamna un risc scazut de boli cardiace, cancer, reumatism, degenerescente ale sistemului nervos.
 
Pe langa eliminarea toxinelor din colon, o cura de curatire a colonului se asociaza cu:
· Reducerea volumului total colonic. O data cu eliminarea toxinelor din colon scade si presiunea exercitata pe organele invecinate: ficat, vezica biliara, inima, plamani, rinichi, organe genitale.
· Eliminarea toxinelor din colon se asociaza cu scaderea presiunii intraabdominale, cu imbunatatirea circulatiei periferice de intoarcere (insuficienta venoasa cronica, celulita) si a circulatiei pelviene (hemoroizi).
· Eliminarea toxinelor din colon determina scaderea presiunii exercitate pe coloana vertebrala, cu efecte benefice pe articulatii.
· O data cu eliminarea toxinelor din colon sunt corectate si tulburarile de tranzit intestinal (constipatie, diaree).

duminică, 14 octombrie 2012

Detoxifiere sanatoasa



Detoxifierea organismului este foarte importanta pentru eliminarea toxinelor din organism si, automat, reglarea functiilor organismului si reechilibrarea acestuia. Aceste lucruri sunt importante pentru sanatatea dumneavoastra si prevenirea aparitiei unor afectiuni ale stomacului, colonului, precum si ale altor organe. Acumularea toxinelor o perioada indelungata in organism, duce la incetinirea arderilor de la nivelul celulelor si ,implicit, la depunearea grasimilor si aparitia unor afectiuni legate de aceasta.

Este foarte important sa intelegi mecanismul acumularii toxinelor si efectele negative ale acestui fenomen pe care este greu sa-l evitam.
Mediul in care traim este supraincarcat de substante toxice care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne mentine sanatatea si fortele vitale. Corpul hranit corect elimina in mod natural aceste toxine prin plamani, piele, rinichi si intestinul gros(colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare nesanatoase si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.

Exista cateva simptome care constituie semnale de alarma: depuneri pe limba, mirosul neplacutal gurii, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, balonari, probleme digestive.

Constipatia, depuratia insuficienta a intestinului provoaca o serie de afectiuni. Este trist dar adevarat ca organismul omului este un depozit de deseuri si toxine chiar daca aparent avem o stare buna de sanatate.
Vom expica in continuare acest aspect esential pentru sanatatea noastra. Din cauza alimentatiei gresite (cartofi prajiti, carne, mezeluri etc.) pe intestinul gros se formeaza o pelicula de materii fecale supranumita “zgura”. Aceste depuneri, in timp se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Medicamentele contribuie de asemenea la “intoxicarea” corpului. Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. S-a dovedit ca intestinul “infundat” este cauza principala a aterosclerozei dar si a altor boli.

vineri, 5 octombrie 2012

Ghera diavolului - detoxifiere ficat



Gheara diavolului face parte din familia Pedaliaceae si creste in teren nisipos, in conditii foarte aride, la altitudini de 500-1000 de metri in Africa de Sud si Zimbabue. Este o planta taratoare, cu radacini tuberoase, foarte puternice, din care ies radacinile secundare. Tulpina sa este acoperita de frunze , ce cresc opozite, alcatuite din 3-5 lobi, de culoare verde, cu nuante de gri, datorita faptului ca sunt acoperite cu perisori fini, care secreta mucilagii.

Floarea are forma de trompeta, colorata pe margini in nuante de la roz la violet - purpuriu, iar spre centru este galbuie si  infloreste in decembrie - februarie. Fructul sau spinos are o forma aparte, de la care i se trage si numele, este oval si incapsulat intr-o coaja lemnoasa, cu doi spini centrali mari si 2 randuri laterale de 12-16 brate acoperite de tepi.

Proprietati: antiinflamator, analgezic, hepatic, spasmolitic, antipiretic, hipoglicemiant, antihipertensiv, diuretic, determina contractiile uterine.

Consumul plantei este interzis sub orice forma la femei insarcinate, femei ce alapteaza, copii mici, coagulopatii, aritmii cardiace, persoane cu ulcer gastric sau duodenal, persoanele aflate inaintea unei interventii chirurgicale (favorizeaza hemoragiile).

Este folosita la : detoxifierea ficatului , a rinichilor, afectiuni ale vezicii biliare, lipsa de apetit, osteoartrita, artrita, artroza, poliartrita, spondiloza, coxartroza, diabet, hipertensiune arteriala, aritmii ventriculare hiperkinetice, migrene, nevralgii, intoxicatia cu nicotina, hipercolesterolemie, nasteri dificile, menopauza – sub forma de decoct, tinctura, infuzie.