joi, 27 septembrie 2012
Remediu naturist
Armurariul - remediu pentru ficat
Este o planta tepoasa, de vreun metru inaltime, cu tulpini si frunze de un verde sters, cu flori rosietice, care fac niste seminte cu gust amarui. Acest scaiete este printre cele mai utilizate plante medicinale din lume. De ce? Pentru ca in semintele sale se ascund substante cu o extraordinara actiune benefica asupra ficatului. Studii facute in Germania, Statele Unite, Italia, Austria au aratat ca armurariul este in prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afectiunilor hepatice, aflate in explozie in ultimul deceniu. Mai mult, armurariul este un anti-toxic redutabil, ajutand organismul sa reziste celor mai puternice
otravuri, de la ciupercile toxice, pana la gazele industriale sau metalele grele. Sa cunoastem in continuare mai bine acest remediu natural , cu adevarat miraculos.
Tinctura de armurariu
Este, probabil, forma de administrare ideala, pentru ca acest preparat se poate pastra mult timp (2 ani), fara a-si pierde calitatile terapeutice. Iata cum se prepara tinctura: se pun intr-un borcan douazeci de linguri de pulbere de seminte de armurariu, care se acopera cu alcool alimentar de 50 de grade, amestecand incontinuu. Cand intreaga masa de pulbere a fost acoperita, ramanand deasupra un strat de alcool de doua degete, se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 14 zile, dupa care se strecoara. Extractul obtinut se pune in sticlute mici, inchise la culoare, si se pastreaza vreme de maximum 2 ani. Se administreaza de regula o lingurita, de 4 ori pe zi.
Studiile efectuate pana in prezent nu au pus deocamdata in evidenta efecte secundare nocive la administrarea armurariului pe cale interna sau externa. Singura observatie in aceste sens este ca dozele mari pot provoca (rareori) scaune diareice, caz in care se vor diminua sau, in cazurile grave, se va intrerupe administrarea.
vineri, 14 septembrie 2012
Detoxifierea colonului
Numeroase boli apar pe fondul intoxicarii organismului cu toxine provenite din alimentele procesate, care contin multi aditivi, din medicamente, din apa si aerul poluat, din cosmeticele si detergentii pe care ii folosim. Cea mai mare cantitate de toxine se acumuleaza in colon. In lipsa functionarii corespunzatoare, colonul nu mai poate elimina la timp resturile alimentare, care fermenteaza si intra intr-un proces de putrefactie prelungit, transformand colonul in "groapa de gunoi" a organismului.
In aceste conditii, detoxifierea colonului este obligatorie. Altfel, intoxicarea organismului isi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci si asupra exteriorului. Pe acest fond apar problemele de tranzit intestinal, constipatia, oboseala cronica, ficatul obosit, obezitatea, iar pe termen lung chiar unele forme de cancer.
Se spune ca frumusetea vine din interior. In cazul in care in colon se gaseste un exces de toxine si organismul este intoxicat, frumusetea are de suferit: pielea si parul isi pierd stralucirea, ochii isi pierd limpezimea.
Curatirea intestinala este foarte cunoscuta la Hollywood, unde vedetele folosesc in mod frecvent curele de detoxifiere si curatire a colonului, atat ca metoda de pastrare a sanatatii, de prevenire a bolilor, cat si ca metoda de infrumusetare si de pierdere a kilogramelor in plus.
Fibrele regleaza tranzitul intestinal, fiind indicate atat in constipatie, cat si in diaree. De asemenea, trateaza si amelioreaza majoritatea problemelor tubului digestiv: balonari, gastrite, reflux gastro-esofagian, crampe, parazitoze, sindromul colonului iritabil, hemoroizi.
miercuri, 5 septembrie 2012
Ginseng
Ginsengul, considerat si planta minune a lumii, a fost folosit inca din vremuri stravechi de amerindieni pentru combaterea oboselii si energizare atunci cand mergeau la drum lung. Studii istorice au reliefat consumul de radacini de ginseng al oamenilor inca din timpuri stravechi. In vremurile noastre tot mai multe studii au fost efectuate pentru a evidentia beneficiile acestei plante.
Stabunii nostri mestecau radacina de ginseng pentru a inlatura oboseala si a se energiza. Iata si alte beneficii ale ginsengului:
- Inlatura efectele de senescenta (imbatranire) ale organismului
- Fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar. O substanta din ginseng numita saponina contine antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la intarirea sistemului imunitar.
- Ginsengul contine de asemenea steroizi. Chinezii numesc aceasta planta “esenta barbatilor” (gin=barbat, seng=esenta). Steroizii continuti in ginseng sunt foarte asemanatori cu cei pe care ii secreta corpul uman, fiind deci o planta utila pentru marirea performantelor sportive si inlaturarea oboselii musculare.
- Ginsengul echilibreaza procesele metabolice prin continutul de saponine care au de asemenea rolul de a regla tensiunea, colesterolul si tensiunea arteriala.
- Este un bun afrodisiac, prevenind disfunctiile sexuale atat ale barbatilor cat si ale femeilor. Totodata ginsengul sporeste fertilitatea femeilor si potenta barbatilor.
- Stimuleaza digestia
Abonați-vă la:
Postări (Atom)